[Ossm-members] Redhat Desktop

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Fri May 21 00:39:30 UTC 2004


Некако ми тргна со критикиве...

Ги симнав вчера ISO-ата од „најноватаа“  RedHat верзија и се запрепастив 
и запрашав зошто губев толку време за тешка глупост како што е RedHat 
Desktop. Впрочем, ми се чини дека оваа верзија има само bootsplash и 
ништо друго ново. дури ми се чини дека сите пакети, апликации итн. е 
постаро дури од оние што се во 9.0. И ај да не испадни ептен остро, 
RedHat Desktop е некоја побрза верзија на RedHat 9.0 - Shrike. Ако ја 
видите листата на софтвер што доаѓа со дистрибуцијава ќе видите дека се 
работи за: KDE 3.1.3, GNOME 2.2, OO 1.1.0 и други глупости...па можеби 
некој од вас некаде прочитал или слично, (јас не најдов информација за 
ова), зошто воопшто излезе верзијата на RedHat? И зошто е evaluation 
верзија?

Леле ама сум се изнервирал...и плус на 4 ЦД-а од кои две се 130 MB...

Поздрав

П.С.
Got Slack?More information about the Ossm-members mailing list