[Ossm-members] Re: domain, mailing lista(2)

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Nov 1 19:05:54 UTC 2004


Georgi Stanojevski wrote:

>1. Никој нема идеја како да се преведе mailing list? 
>На slobodensoftver.org.mk почна веќе да ми боде очи што седи така.
>

Како беше во Thunderbird? Немам превод за 0.8 за да го пробам. :0

Мислам дека добар превод би бил „листа за дискусија“. „News groups“ нели 
беа дискусиони групи, па по таа логика...

Мислам дека е супер „листа за дискусија“. Дефинитивно.
More information about the Ossm-members mailing list