[Ossm-members] припрема за ( превод =?utf-8?b?INC90LA=?=) firefox 1.0?

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Nov 1 20:33:30 UTC 2004


Фала за фидбекот. Сакам да ве известам дека преводот за фајрфокс 1.0 е 
горе-доле готов: можда треба да се поправи уште по нешто тук-и-таму.

Но, луѓето од Мозила го смениле системот за локализација. Сега преводот се 
прави со cvs директориуми, не со jar-ови, така што во моментов не знам како 
да направам xpi или jar кој може да се стави во ФФ и да го видиме на 
кирилица. Ако некој отркие како се прави ова, (вообичаениот export to xpi) не 
работи, нека ме извести благовремено.

Јас во меѓувреме пишав на netscape.public.mozilla.l10n и чекам одговор и од 
таму.


-- 
Новица

Дрогата не ги уби.More information about the Ossm-members mailing list