[Ossm-members] Пиратскиот „Виндоус“ и натаму царува во Македонија

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Nov 9 13:06:08 UTC 2004


> http://vreme.com.mk/novost.action?id=14508&broj=234

ова некоја офанзива спремаат:
http://utrinski.com.mk/default.asp?pBroj=1621&stID=25239&pR=6

>>>
Валентин Пепељуговски, адвокат, за проблемите со заштитата на интелектуалната 
сопственост 

"Кај нас пиратите се уште спијат мирно"

Ќе се насочиме кон компјутерските фирми, бидејќи сметаме дека тие генерираат 
пиратство во областа на софтверот во РМ 
<<<

Инаку Валентин Пепељуговски е BSA македонија.

Интересно дека спомнува права за интелектуална сопственост врз базите на 
податоци... мислам дека тоа во нашиот закон (и низ европското а и америчкото 
законодавство) го нема, нели.

-- 
дамјан

           Loose bits sink chips.More information about the Ossm-members mailing list