[Ossm-members] Проблеми во Mandrake 10.1

KNaum knaum666 at on.net.mk
Sat Nov 13 19:55:13 UTC 2004


Здраво
Пред некој ден го инсталирав Mandrake 10.1 и по самото инсталирање 
веднаш се јави овој проблем:
Прво од www.linuxant.com ги спуштив бесплатните драјвери (ограничени до 
14,4kb/s) за модемот а после од www.mandrake.co.yu некој пач кој ја 
отстранува ограниченоста.Ги инсталирав без никаков проблем и се 
конектирав и се беше супер.И сега после секое ребутирање kppp ми кажува 
дека не може да го отвори /dev/modem  па морам повторно да ги 
реинсталирам драјверите после секое ново бутирање.
More information about the Ossm-members mailing list