[Ossm-members] Re: припрема за ( превод =?utf-8?b?INC90LA=?=) firefox 1.0?

Новица Наков novica at bagra.org
Mon Nov 15 22:27:03 UTC 2004


Дамјан напиша: 

> Ако претпоставиме дека за месец дена многу е можно да има и 1.0.1 не е лошо
> барем до тогаш да биде готов преводот.

Малку новости. Прво одлучив преводот да го пребацам во .po датотеки заради 
полесна манипулација и сл. Сега за сега ова добро помина со Мозила и ФФ, а 
утре ќе пробувам и со ТБ. Инаку, за преводот ФФ да влезе како официјален на 
mozilla.org треба покрај UI-то да се преведат и некои мали веб странички, 
како home page што треба да бидат, инсталерот за ФФ, да се направат 
обележувачите и search enginе-те. 

Ако некој сака да помогне околу ова нека пише.


-- 
Новица

Брат за брат, сирење за ганџа.More information about the Ossm-members mailing list