[Ossm-members] nacionalna IT strategija

Anton Zinoviev zinoviev at debian.org
Thu Nov 18 16:38:26 UTC 2004


On Thu, Nov 18, 2004 at 03:02:48PM +0100, Gjoko Jovanovski wrote:
> 
> 1. Да убедуваме државни институции дека ОО е поарна веријанта. Оваа битка
> колку што гледам ја изгубивме; или
> 2. Да направиме притисок приватните компании да ги застапуваат интересите на
> ОССМ во тој совет.

3. Да се барат контакти со политичари заинтересирани од слободниот
софтвер.  И за политиката треба наука и понекога еден политичар на наша
страна ако не друго, поне може да ни даде многу добро упатство што ние
да правиме.

Поздрави: Антон Зиновиев


More information about the Ossm-members mailing list