[Ossm-members] Re: Сигурност

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Fri Nov 19 09:30:54 UTC 2004


> Запаметете: Затворен(лош) софтвер е затворен(лош) софтвер, не е само
> Windows затворен софтвер!

игрите не се софтвер, можеби engine-от е софтвер, ама самата игра не е.
игрите спаѓаат во entertainment исто како музика или филмови... за кои не би 
навлегувал сега како се лиценцираат.

> (*) затворен софтвер - спротивно од слободен софтвер. Мислам тоа го
> користиме како превод на proprietary software.

обично кажуваме неслободен.

-- 
дамјан

Actually, Microsoft is sort of a mixture between the Borg and the Ferengi.More information about the Ossm-members mailing list