[Ossm-members] dynDNS prasanje.

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Fri Nov 19 13:59:17 UTC 2004


> Да. Така е и нашишано во ddclient.conf
> еве пример од моите линии во ddclient.conf
> -----------------------------------------------------
> use=web                      # via web
> protocol=dyndns2              # default protocol
> server=members.dyndns.org      # default server
> login=mojot_login             # default login
> password=mojata_lozinka          # default password

> server=members.dyndns.org,
> protocol=dyndns2
> misterioz.linuxhome.org
> ----------------------------------------------------------------

зашто имаш два пати server и два пати protocol?
плус има една запирка што ми личи вишок кај вториот сервер.

плус кога debug-ираш некој проблем обично го проверуваш log-от или го старташ 
програмот во debug, а не како daemon.

-- 
дамјан

      The dark ages were caused by the Y1K problem.More information about the Ossm-members mailing list