[Ossm-members] firefox spor flash (reprint)

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Sun Nov 21 00:35:30 UTC 2004


Прошлата недела го ажурирав Firefox со најновата 1.0 верзија откога го
избришав стариот. И тек сега приметив дека флешовите ми се пак спори. 

Пошто ова веќе беше тема, некој друг да не го има повторно истиот проблем
и да не бара решението еве репринт:

> Можеби забележавте дека во Firefox, flash анимациите се очајно спори. За 
> да ги убрзате додадете ја во стартната скрипта ?firefox? следната линија:
> export FLASH_GTK_LIBRARY=libgtk-x11-2.0.so.0
>
> Разликата е драстична.
> Владо.

Додека го барав решението на проблемот си го најдов сајтчево пак со
флеш игри http://meph.eu.org/. За тестирање на флешот ако не за нешто
друго. :)

п.с. Проблемот е само со Флеш7, или постар, за Линукс со гтк2 не се
мучите другите. https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=219625

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list