Re: [Ossm-members] Сигурност

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Sun Nov 21 12:58:11 UTC 2004


>
> Кога се спомнува Линукс меѓу луѓето, кои што користат компјутери и имаат
некакви познавања за софтвер и хардвер, секогаш се вели дека Линуксот е за
хакери, и колку такви приказни за мали деца сум изнаслушал. Ме праша еднаш
еден како е да имаш Линукс? Командите се задаваат како ДОС? Што е тоа Линукс
знаеме само ние и мал број на луѓе околу нас.
>
> Од друга страна компјутерските списанија се катастрофално лоши, и не
можеме да се надеваме на презентација на Линукс во нив како алтернатива за
Виндоус. Не знам како стои финансиски оваа организација, но зошто да не се
направи некое квалитетно списание, чија главна тема ќе биде Слободен
Софтвер, со многу објаснувања за Линукс, каде може да се најде, па нешто за
нашата организација итн.? Подобар начин за едукација и промоција не може да
биде.
>
> А за финансиски средства може да се побараат од некои спонзорства или сл.
>
> Поздрав
> Филип
>
Не би сакал да бидам сватен дека си правам реклама, но некои можеби знаете
дека напишав книга „Во светот на Linux“ којашто има 5 глави (1. хардвер и
софтвер, 2. Linux, 3. OpenOffice.org - Writer, 4. OpenOffice.org - Calc, 5.
Интернет (Mozilla и Mozilla Messenger) и едно мало речниче.

Мислам дека заинтересираните почетници лесно наоѓаат одговори на многу
прашања.

Деан Јошевски
More information about the Ossm-members mailing list