Re: [Ossm-members] Сигурност

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Sun Nov 21 12:47:06 UTC 2004


----- Original Message -----
From: "Томислав Марковски" <tome at users.ossm.org.mk>
To: <ossm-members at hedona.on.net.mk>
Sent: Friday, November 19, 2004 7:09 AM
Subject: Re: [Ossm-members] Сигурност


> On чет, 2004-11-18 at 23:11 +0100, Filip Risteski wrote:
>
> > Друго, мислам дека најважно нешто заради недоволниот успех на Линукс е
неподдршката на игри.
> >
> > Поправете ме ако грешам
>
> Неподдршката на игри, пак, се должи на недоволната распространетост на
> Линукс како десктоп оперативен систем. Q3, UT2004 го кршат мразот.
> Работите можат да одат само на подобро во иднина.
>


Игрите кај децата и играчите, но софтверот за сметковоство, книговодство и
сл., кај фирмите. Мислам дека доколку се опфатат ове два сегмента и кај нас
Linux ќе биде многу позастапен.Деан Јошевски
More information about the Ossm-members mailing list