[Ossm-members] Сигурност

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Mon Nov 22 14:11:32 UTC 2004


> > Кога се спомнува Линукс меѓу луѓето, кои што користат компјутери и
> > имаат некакви познавања за софтвер и хардвер, секогаш се вели дека
> > Линуксот е за хакери, и колку такви приказни за мали деца сум
> > изнаслушал. Ме праша еднаш еден како е да имаш Линукс? Командите се
> > задаваат како ДОС? Што е тоа Линукс знаеме само ние и мал број на
> > луѓе околу нас.
>
> И е за хакери. Познавам еден куп луѓе кои студираат или дипломирале
> Информатика (било ПМФ или КТИА) кои се откажале од користење на линукс
> после првата пречка, која во најголем број случаи вклучува едитирање на
> некој текст конфигурационен фајл,

ја познавам луѓе од ПМФ или КТИА кои незнаат да програмираат ни во Basic...


-- 
дамјан

     The three Rs of Microsoft support: Retry, Reboot, Reinstall.More information about the Ossm-members mailing list