[Ossm-members] Re: MK Linux Portal

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Mon Nov 22 18:34:12 UTC 2004


Новица Наков напиша:

>Зоран Димовски напиша: 
>
> 
>
>>Баш ме интересира колку време ме чекаш за преводите на Mandrake (објасни).
>>  
>>
>
>Не чекам на преводите на Mandrake. Очигледно не ја разбра мојата порака. Мојот 
>коментар за твојот превод на Mandrake е ист со твојот коментар на пораката на 
>Уфо во која што тој објаснува зошто е заглавена работата со linux.net.mk. 
> 
>
Сега дали е ист тое е веќе дискутабилно :)

>Значи (повторувам и подобјаснувам) во таа смисла јас можев да ти речам: „Еј 
>Зоки, зошто ти е преводот 82%, а не е 100%, ќе го правиш или не, или што 
>било“. Ваквиот мој коментар логично нема да биде продуктивен (дури може да 
>биде контра-продуктивен, а во случај да не го разбереш, како што не ја разбра 
>мојата претходна порака -- и ќе се налутиш). Затоа твојот коментар кон Уфо не 
>беше на место.
>
Мош и да не беше, ама удри ми фино лепо културен КАПАК а не да се фаќаш 
за некои работи. Ама еве бидело.

>Цитирано од твојата порака, обрати внимание на зборовите меѓу две ѕвездички:
> 
>
>>А знам дека имаше доста време да се *среде*.
>>Е сега ако некој не може тоа да го *заврше*, дај да ја *баталеме* работата.
>>
Не сум бил информиран дека мора да се пишува на листата исклучиво 
литературно. Ако е така нека потврде некој.

>Муабетот нема врска со непристојни зборови,
>
епа нели јас користам жаргони, ти непристојни зборови, некој сосема 
други ова и ова, итн итн
btw јас не користам жаргони јас само си пишувам на мојот дијалект, 
бидејќи сметам дека ја имам таа СЛОБОДА. :)

> а за преводите на KDE можеме на 
>mkde листата да правиме муабет. 
>
> 
>
Тоа е веќе завршено, нема што да се прави муабет и тоа е тоа.

>Се на се, жал ми е што се испровоцира од мојата порака, но сега барем од прва 
>рака можеш да увидиш како се чувствуваат другите луѓе кои работат нешто 
>друго, а за кое ти сакашe да судиш.
> 
>
Упс, ама изгледа дека јас не судам ама баш на никој. Имаше дадено 
коментар а не „пресуда“.

>Биди добар и продолжи со добрата работа. (И гледај каде има смајлија во 
>пораките.)
> 
>
Е тоа не го видов поради еден параграф погоре ама нема врска. Него ако 
јас не ги гледам смешковците изгледа дека и друг не ги гледа.
Види ја мојата повратна порака на ufo и види дали има еден смешко еве 
ваков :) (хихи мала шала).
Овој муабет нема никаде да не одведе ама како и да е понегокаш мора да 
си даваме критики околу нашата работа.
Но од една страна и лутината може да резултира со продуктивна работа 
како на пр. си кажав во себе „е сега Новица ќе виде колку време ќе ме 
чека за Mandrake“ :) :)  Мала нервоза и фрустрација ништо друго.
Поздрав Зоки.


More information about the Ossm-members mailing list