[Ossm-members] signature

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Tue Nov 23 11:25:46 UTC 2004


Дечко од Стопанска банка (мој другар) е одговорен за новиот систем за 
електронско проверување на сметката. Се сретнавме на чат денес и ми рече 
дека ќе биде Windows only. Користел WinCertStоre, бидејќи OpenSSL не 
подржувал XML digital signature. Дали е ова точно?
Му го пратив и упатсвото што го издаде Министерството за финансии 
http://www.finance.gov.mk/mk/organizacija/it/vodic_za_gnupg_i_gpgshell.pdf
Што се однасало до него, тој можел да издава сертификати во било кој 
формат, ама дека неможел да програмира за секој браусер посебно, и дека 
не знае дали Linux ќе ги подржува USB s-card кои ги набавиле од Хермес.
Ај сеа кој има искуство во оваа област нека помогне.More information about the Ossm-members mailing list