[Ossm-members] signature

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Nov 24 10:18:36 UTC 2004


Vladimir Stefanov wrote:
> Дечко од Стопанска банка (мој другар) е одговорен за новиот систем за 
> електронско проверување на сметката. Се сретнавме на чат денес и ми рече 
> дека ќе биде Windows only. Користел WinCertStоre, бидејќи OpenSSL не 
> подржувал XML digital signature. Дали е ова точно?
> Му го пратив и упатсвото што го издаде Министерството за финансии 
> http://www.finance.gov.mk/mk/organizacija/it/vodic_za_gnupg_i_gpgshell.pdf
> Што се однасало до него, тој можел да издава сертификати во било кој 
> формат, ама дека неможел да програмира за секој браусер посебно, и дека 
> не знае дали Linux ќе ги подржува USB s-card кои ги набавиле од Хермес.
> Ај сеа кој има искуство во оваа област нека помогне.

Anyone?More information about the Ossm-members mailing list