[Ossm-members] Re: Info

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Tue Nov 23 13:33:25 UTC 2004


На 22 ное 2004 (понеделник), ozon at mt.net.mk напиша:

>    Dechki kolku e slozeno da se napravi programa koja ke se prikluchi na 200
>    telefonski broevi i ke go meri tarifiranjeto na makedonski

Како би го извршил приклучувањето на 200 телефонски броеви? Мислиш кај
корисникот или во централа?

За во централа незнам како се изведува тоа иако тешко веројатно е дека би
добил такво нешто уште помалку да ставиш твоја програма за тарифирање.

А за да ги правиш пресметките кај корисникот по огласи имаш готови 
апартчиња што тарифираат импулси.
Тие апаратчиња не се нешто сложено според моите познавања и било кој 
малку понапреден елетроничар може да ги направи. Тие во огласи се такви
home-made иако имаш да си купи и увозни сигурно како во трафиките што
имаат.

Купи Емитер и по огласите таму најди ги продавниците за електроника може
некој ќе биде заинтересиран да ти помогне.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list