[Ossm-members] signature

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Nov 24 11:18:29 UTC 2004


Vladimir Stefanov wrote:

> > Дечко од Стопанска банка (мој другар) е одговорен за новиот систем
> > за електронско проверување на сметката. Се сретнавме на чат денес и
> > ми рече дека ќе биде Windows only. Користел WinCertStоre, бидејќи
> > OpenSSL не подржувал XML digital signature. Дали е ова точно? Му го
> > пратив и упатсвото што го издаде Министерството за финансии
> > 
http://www.finance.gov.mk/mk/organizacija/it/vodic_za_gnupg_i_gpgshell.pdf
> > Што се однасало до него, тој можел да издава сертификати во било
> > кој формат, ама дека неможел да програмира за секој браусер
> > посебно, и дека не знае дали Linux ќе ги подржува USB s-card кои ги
> > набавиле од Хермес. Ај сеа кој има искуство во оваа област нека
> > помогне.

Дури чекаш, зачлени се на gnupg-users at gnupg.org и прашај. Листата е 
многу активна и сигурно некој ќе ти одговори.
За да не бараш веб интерфејс, само прати порака до 
gnupg-users-request at gnupg.org и напиши во Subject "subscribe", без 
наводници.
More information about the Ossm-members mailing list