[Ossm-members] Re: Сигурност

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Nov 24 13:48:30 UTC 2004


>>>Чекај, а нели беа бесплатни овие оупен сорс програми или како ги викате?
>>>Од кај па сега ја да плаќам.
> >
> > СЛОБОДЕН.. кој, било кога, рекол бесплатен.... џиз.. џабе ли имаме два
> > збора цената ја утврдува слободниот пазар
>
> Од сајтот на Малина:
>
> Заштеда на средства преку користење на слободен, а со тоа и бесплатен
> софтвер.
>
> Од сајтот на ОССМ:
>
> Слободен софтвер Македонија (OССМ) дојде на идеја да ја искористи
> маркетинг кампањата на Микрософт (која собра многу луѓе од ИТ
> индустријата на едно место) во свои цели, и за време на конференцијата
> „Визија“ да им демонстрира дека софтверот може да биде и легален и
> бесплатен.
>
> Oд сајтот на Багра:
>
> Се започна еден ден во месец јуни кога Златко и Баже почнаа да ни
> шиткаат слободен (читај бесплатен) софтвер. :)

Значи, guess what, во некои случаи слободниот пазар одлучил дека слободниот 
софтвер *може* да биде и бесплатен.... тоа не значи дека *мора* да биде во 
сите ситуации.

>> ако не се разбираш во компјутери обично не ни знаеш што ти фали.. му се
>> жалиш на тој што ти дава support.. он може да ти предложи што е тоа што
>> ти фали, и начини како да го добиеш тоа.
>
> Тоа е се во ред, ама во нашата реалност не оди тоа така. Paid tech/IT
> support е непозната категорија.. Комшијата е првиот и најчесто главниот
> извор на препораки.

Без community нигде не се стигнува - точно.
Иначе не реков јас paid support... комшијата ти дава support затоа што е добар 
човек.

-- 
дамјан

       The best things in life are free, but the
        expensive ones are still worth a look.More information about the Ossm-members mailing list