[Ossm-members] Re: Сигурност

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Nov 24 14:03:36 UTC 2004


>> Значи, guess what, во некои случаи слободниот пазар одлучил дека
>> слободниот софтвер *може* да биде и бесплатен.... тоа не значи дека
>> *мора* да биде во сите ситуации.
>
> Уште еднаш, ова напишаново подоле тебе ти изгледа како *може* или
> *мора*? ... :) Мене ми изгледа на импликација.

Мене ми изгледа дека се инатиш... што ти е поентата?

> Од сајтот на Малина:
>
> Заштеда на средства преку користење на слободен, а со тоа и бесплатен
> софтвер.

сајтот на Малина очигледно дека збори за Малина - која Е бесплатна.

А плус, *заштеда* на средства - значи дека *помалку* пари ќе се потрошат ако 
се користи слободен софтвер - не нула пари.
Секое вклучување на компјутерот те кошта пари, ако ништо за струја и за 
амортизација на компјутерот.

-- 
дамјан

                Where do you think you're going today?More information about the Ossm-members mailing list