[Ossm-members] Re: Безбедност

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Nov 24 14:12:20 UTC 2004


Viktor Vojnovski напиша:

> Заштеда на средства преку користење на слободен, а со тоа и бесплатен
> софтвер.


Во овој случај слободниот софтвер, односно „МаЛинА“ ќе беше 
дистрибуирана бесплатно. Никаде не пишува дека секој слободен софтвер е 
и бесплатен софтвер.

И да, ако корисникот не разбира што е тоа „Безбедност“ (сигурност = 
safety, безбедност = security) глупаво е од негова страна да ти 
поставува прашања на кои што иако ќе му биде одговорено тој нема да 
разбере ништо.

More information about the Ossm-members mailing list