RE: [Ossm-members] Re: Безбедност

Filip Risteski filip_risteski at mt.net.mk
Wed Nov 24 19:14:49 UTC 2004


Arangel Angov напиша:
> И да, ако корисникот не разбира што е тоа „Безбедност“ (сигурност =
> safety, безбедност = security) глупаво е од негова страна да ти
> поставува прашања на кои што иако ќе му биде одговорено тој нема да
> разбере ништо.

Ако ова се однесува на мене, јас веднаш ќе ти кажам дека одлично разбрав што ми одговорија, освен некои ситници. 

Еве ти неколку значења на Security

security   

se·cu·ri·ty
(plural se·cu·ri·ties) 
noun 
1.  state or feeling of *safety*: the state or feeling of being safe and protected  
2.  freedom from worry about possible loss: the assurance that something of value will not be taken away  
3.  something giving assurance: something that provides a sense of protection against loss, attack, or harm  
4.  *safety*: protection against attack from without or subversion from within 
Ex. a matter of national security 
 

Microsoft® Encarta® Reference Library 2005. © 1993-2004 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Поздрав
Филип


More information about the Ossm-members mailing list