[Ossm-members] Re: Сигурност

Viktor Vojnovski sparks at on.net.mk
Wed Nov 24 14:06:29 UTC 2004


Томислав Марковски se proiznese na 24.11.2004 12:01:

> Виктор, јасно ни е што сакаш да докажеш, не се фаќај за ситница.
> http://www.gnu.org/ <--- прочитај сам на што се мисли

Ја знам ГПЛ лиценцата и на што се однесува. Со сите овие претходни 
инаетења (во право е Дамјан) сакав да докажам дека *бесплатен* како збор 
има да направи многу поголем впечаток врз потенцијалниот корисник 
отколку фактот дека е *слободен*, сакале ние или не. Можеме до бесвест 
да му ги објаснуваме црните заговори на мајкрософт и лудите 
социјални/економски придобивки од слободниот софтвер, ама она 
*бесплатно* е тоа што ќе му се закова во мозокот. Видовте и сами по 
сајтовите..

-- 
Viktor [sparks et on tochka net tochka mk]

"Daj bidi originalen:)" - OliMore information about the Ossm-members mailing list