[Ossm-members] поговорка

KNaum knaum666 at on.net.mk
Thu Nov 25 21:05:07 UTC 2004


Дамјан wrote:

>Q: .... doesn't work!
>A: Look buddy, doesn't work is an ambiguous statement. Does it sit on the 
>couch all day?  Does it want more money?  Does it waste its time on IRC all 
>day long?  Please be specific!  Define 'it' and what it isn't doing.
>
>:) ова го кажува bot-от на #kernelnewbies at irc.oftc.net
>
>Сега за КНаум:
>кога бараш помош треба да бидеш прецизен, да кажеш што си пробал, што не 
>работело, во детали... што кажува во log-овите и сл ... тука сигурно има луѓе 
>што можат да ти помогнат, а можеби и ќе сакаат...
>МЕЃУТОА, кога ќе речеш „ме мрзеше да направам еден обичен copy-paste и затоа 
>ќе ја заебам архивата на листата, ќе ги заебам сите што учествуваа во 
>претходната дискусија, ќе ги заебам кога некогаш ќе треба да ја побараат оваа 
>дискусија, нема да почитувам некои утврдени културни норми на групата ... и 
>сега бидете фини со мене“ стварно си го бараш.. Инаку баш се спремав да ти 
>кажам кои чекори да ги направиш за да утврдиме каде точно е проблемот, со тоа 
>„ме мрзеше“ (обичен copy-paste) ми прати порака дека само твоето време е 
>важно на светов, а останатите се бедни црви на планетава кои се тука само да 
>ги решаваат твоите проблеми.
>Ова не го пишувам само за тебе лично, туку и за другите луѓе на листава... 
>пред да поставите прашање, барем потрудете се да размислите за начинот како 
>ќе го поставите, за да ви се зголеми можноста за квалитетен и брз одговор. 
>Размислете да им ја олесните работата на потенцијалните одговарачи со тоа што 
>ќе ги следите нормите на културно однесување.
>
>Што се однесува за модемот  .... во една следна порака.
>
>  
>
Значи точно е тоа што го прочитав за какви личности се линуксашите 
(барем 99% се такви освен двајца тројца на листава заедно со мене) ама 
ај не кажувам зш одма ќе се наљутиш а пошто те знам дека си многу 
паметен и интелегентен и најголем линуксаш во светов да не си ја барам 
бељата. 8-)

ПС. Во првиот меил што го напишав мислам дека јасно објаснав во што е 
проблемот.
И за тоа што ме мрзело вистина ме мрзеше ама не знаев дека пораката ќе 
оди во нишката на која реплицирав бидејќи го сменав subject-от. O:-)

-- 
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born first must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas"
More information about the Ossm-members mailing list