[Ossm-members] Linuxant драјвери

KNaum knaum666 at on.net.mk
Thu Nov 25 21:38:04 UTC 2004


Darko Spasovski wrote:

> KNaum wrote:
>
>> Darko Spasovski wrote:
>>
>>> KNaum wrote:
>>>
>>>> Зоран Димовски wrote:
>>>>
>>>>> Да се надеваме дека ќе може. Инаку конкретно за неговиот проблем, 
>>>>> не ми текна порана ама имав и јас слично ако не и исто. Мислам 
>>>>> дека проблемите што ги искусуваш се до пачот. Јас мојот проблем го 
>>>>> решив на многу лесен начин и без нервоза. Си ги купив драјверите 
>>>>> од www.linuxant.com :) и натамо нема што да ти кажувам одат како 
>>>>> лудачини и тоа ти е тоа - проблемот е решен.
>>>>>
>>>> За разлика од тебе јас не им плаќам на дебилите од конексант за да 
>>>> ми дадат драјвери кога веќе сум платил за модемот. А ако е така 
>>>> зошто ти воопшто си зачленат на листава. За да пропагираш затворен 
>>>> софтвер и да им правиш реклама на линуксант? :-)
>>>
>>>
>>>
>>> Извини, а колку *точно* си платил за модемот? Живо ме занима.
>>>
>>> Дарко С.
>>
>>
>>
>> Незнам точно да ти кажам бидејќи компјутеров ми е поклон и не ја знам 
>> точната сума ама како што гледам од каталози внатрешните модеми се 
>> околу 20 евра(а можи и помалку), ако толку те интересира :-)
>>
> https://www.linuxant.com/store/faq.php
>
> Според FAQ-от Linuxant и Conexant се два потполно различни ентитета, 
> првите независни developeri, а вториве производители на конкретниот 
> хардверски чипсет. Што значи дека во целава приказна на Conexant му се 
> дало 20 евра за "модемот", а на Linuxant $15. Крајната сума е цирка 30 
> евра - што значи дека Зоран поминал поефтино отколку да купи 
> "класичен" сериски модем (кој чини околу 50-ина евра).

20евра+15евра=35евра :-)

>
> Според тоа, што е проблемот? Тоа што платил $15 на луѓе кои се 
> искршиле од работа за да го направат драјверот? (пишување на драјвер 
> за winmodem воопшто не е тривијална работа - ѕирни го linmodems 
> проектот на http://www.linmodems.org/).
>
> Дарко С.

За тоа колку се искршиле од работа ме заболе *****. Како тоа windows 
корисниците да добиваат бесплатни драјвери, а ние корисниците на линукс 
да плаќаме по 15$ !!! Глупости!!!


-- 
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born first must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas"
More information about the Ossm-members mailing list