RE: [Ossm-members] Linuxant драјвери

Filip Risteski filip_risteski at mt.net.mk
Thu Nov 25 22:43:12 UTC 2004


> > Според FAQ-от Linuxant и Conexant се два потполно различни ентитета,
> > првите независни developeri, а вториве производители на конкретниот
> > хардверски чипсет. Што значи дека во целава приказна на Conexant му се
> > дало 20 евра за "модемот", а на Linuxant $15. Крајната сума е цирка 30
> > евра - што значи дека Зоран поминал поефтино отколку да купи
> > "класичен" сериски модем (кој чини околу 50-ина евра).
> 
> 20евра+15евра=35евра :-)

Ако сакаш да се ценкаш веднаш ќе ти кажам дека $20 и $15 се $35, што прават точно 26,6€. 
Моментално средна вредност на доларот е 46,76 ден, а на еврото е 61,47 ден. Можеш да провериш на 
www.nbrm.gov.mk

> > Според тоа, што е проблемот? Тоа што платил $15 на луѓе кои се
> > искршиле од работа за да го направат драјверот? (пишување на драјвер
> > за winmodem воопшто не е тривијална работа - ѕирни го linmodems
> > проектот на http://www.linmodems.org/).
> >
> > Дарко С.
> 
> За тоа колку се искршиле од работа ме заболе *****. Како тоа windows
> корисниците да добиваат бесплатни драјвери, а ние корисниците на линукс
> да плаќаме по 15$ !!! Глупости!!!


Ако не ти се даваат пари за драјвери, купи си нов модем и онака овој ти е поклон. 

Поздрав
Филип


More information about the Ossm-members mailing list