[Ossm-members] Re: модем

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Sun Nov 28 16:29:56 UTC 2004


На 28 ное 2004 (недела), KNaum напиша:

> драјверот бидејќи kppp ми кажува дека неможе да го отвори /dev/modem. 

После ресетирање како root дај што ти дава:
    ls -l /dev/modem

Дај што дава кога ќе направиш:
    cat /etc/rc.d/rc.local

(можда не е /etc/rc.d но rc.local најди каде е и дај што има во него)

> Според lsmod модулите се вчитуваат при бутирање. Истото ми се случува и 
> со драјверите за графичката(Inno3D GeForce2).

После ресетирање како root дај што ти дава:
    lsmod

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list