[Ossm-members] The Open CD (makedonski prevod)

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Mon Nov 29 12:31:51 UTC 2004


Darko Nikolovski wrote:

> одинсталираат - овој збор не ми се свиѓа, можеби поарно е 
> деинсталираат иако незнам дали е тоа воопшто македонски збор. може ли 
> да се замени со отстранат?

Многу јансо. Сега не знам колку сите се во тек со преводите, но за KDE и 
Mandrake е решено да се користи „отстрани“ и мислам дека тој е 
најправилен збор за превод.


More information about the Ossm-members mailing list