[Ossm-members] Re: subversion, cvs

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Fri Oct 1 11:54:28 UTC 2004


На 30 сеп 2004 (четврток), Дамјан напиша:

> > > сепак, го зирнав кодот (не кажувам како) и проблемот ти е дека скриптата
> > > ти е направена да работи со registerglobals on, што е многу лош концепт и
> > > на скоро сите PHP сајтови е исклучено.
> >
> > Сега се издаде. Ај штом имаш root, да ставиш subversion repository, ќе
> > може ли?
> 
> може, но на приватен mail да ми напишеш кратко упатство како да го направам 

Зашто на приватен, нека стави тука и другите да прочитаме. 

> тоа, кои се назаебаните работи на кои треба да пазам, како си замислил да 
> работи сето тоа (пристап, security, администрација и сл).

Сакав да прашам зашто не cvs, ама Гугл ми рече дека иако за cvs има повеќе
подршка subversion бил бољи. A зашто незнам, Томе да елаборираш?

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list