[Ossm-members] Re: Logical Volume Manager (prevod?)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Tue Oct 5 06:34:33 UTC 2004


On Tue, 5 Oct 2004 00:17:19 +0200, Georgi Stanojevski  
<georgis at unet.com.mk> wrote:

> Хрватите отишле во друга граница и скроз е преведено.
> LogicalVolumeManager - Upravljаc logickim prostorom
> И каде што треба да се користат кратенки место LVM си користат ULP.

Многу често и јас земав примери од хрватите, чиј превод ми изгледа  
најсоодветен.

> Мене ми се допаѓа ова "логички простори". Мислам така да го преведам ако
> некој нема забелешка, пошто јас и незнам што во суштина се Logical  
> volumes.

„Логички простори“ е одлично. Мене ми се свиѓа.
More information about the Ossm-members mailing list