[Ossm-members] Re: Za site zainteresirani...

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Tue Oct 5 06:36:06 UTC 2004


On Tue, 5 Oct 2004 00:28:52 +0200, Georgi Stanojevski  
<georgis at unet.com.mk> wrote:

> На 03 окт 2004 (недела), Bozidar Proevski напиша:
>
>> Архивата со изворните .ро датотеки може да ја симнете од
>> http://mkde.sourceforge.net/beta/kde33-betaprevod.tar.bz2
>
> Што е проблемот со cvs-то? Зашто се таму толку очајно стари преводите?
> (cvs checkout -r KDE_3_3_BRANCH kde-i18n/mk)

Не знам како функционира цвсот на кде, но ако е исто како кај гном, тогаш  
датотеката за преведување ја земаш од веб, таа на цвс не се ажурира со  
нови стрингови од нивна страна.
More information about the Ossm-members mailing list