[Ossm-members] Re: Re: Logical Volume Manager (prevod?)

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Tue Oct 5 12:51:54 UTC 2004


На 05 окт 2004 (вторник), Nikola Vanevski напиша:

> > LogicalVolumeManager - Upravljаc logickim prostorom
> >
> Логички простори можеби е и најадекватен превод. Logical Volumes е начин

Така и ќе биде. 

Новица можеш во тој речникот на тешки зборови да го додадеш
volume -  како простор, партиција
LogicalVolumeManager - Управувач со логички простори

Никола фала и за објаснувањето што е УЛП. :)

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list