[Ossm-members] Преводи на компјутерски термини беше: Logical Volume Manager (prevod?)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Oct 8 12:21:09 UTC 2004


On Fri, 8 Oct 2004 14:15:04 +0200 (CEST), savica at mt.net.mk  
<savica at mt.net.mk> wrote:

>> Хм, интересно баш за овие е што тие секако ќе се користат на латиница.
> Никој
>> нема во прелистувачот да напише "хттп://". Така што не знам која е точно
>> поентата да ги препишуваме како ХТТП или ФТП и сл.
>
> Нема никаква поента да се препишуваат на кирилица.Така Русите се имаат  
> зафркнато.
> Да не претерам, кај нив секој трет збор е препишан на кирилица. Што не  
> чини
> уопште...

Зошто? Аргументи?
More information about the Ossm-members mailing list