[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 13, Issue 14

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Sun Oct 10 01:04:17 UTC 2004


На 10 окт 2004 (недела), Vladimir Stefanov напиша:

> редот. Ги копирав сите .мо датотеки од македонскиот превод на KDE во 
> /usr/share/locale/mk/LC_MESSAGE и за секој случај во 
> -||-/mk_MK/LC_MESSAGES и пак не ми ги дава апликациите на македонски.

Во Слеквер КДЕ се инсталира во /opt/kde и таму треба да ти одат 
преводите. [/opt/kde/share/locale/mk/]

Евентуално во ~/.kde/share/locale/mk/.
-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list