[Ossm-members] Re: MamboServer македонски превод

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Oct 11 19:40:24 UTC 2004


Filip Risteski напиша:

>Ова сепак е добар превод со неколку грешки од типот на Акоунт (наместо корисничко име). Дозволи да го прочитам целиот, да го преработам и допреведам, па вие другите видете што не е добро. ОК? 
>
>Инаку дај ми добра причина за да не користам Електронска адреса или Е-пошта) наместо E-mail. 
>

Филип, те молам реплицирај под пораката. Правилата за пишување на 
листата можеш да ги најдеш во архивата.

e-mail = е-пошта
user account/account = корисничка сметка/сметка

Овие се преведувани вака во цела федора и гном и не гледам зашто би се 
користело нешто друго, преводите се сосема јасни.More information about the Ossm-members mailing list