[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 13, Issue 14

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Oct 12 10:22:27 UTC 2004


> Јок. Го инсталирав glibc-i18n пакетот, креирав ~/.profile и го ставив
> редот. Ги копирав сите .мо датотеки од македонскиот превод на KDE во
> /usr/share/locale/mk/LC_MESSAGE и за секој случај во
> -||-/mk_MK/LC_MESSAGES и пак не ми ги дава апликациите на македонски.

што бе јок, во оригиналниот mail ти бараше како да пишуваш кирилица, a не како 
апликациите да ти бидат на македонски.

mo датотеките одат во:
/opt/kde/share/locale/mk/LC_MESSAGES/

евентуално можеш да подесиш и LANGUAGE=mk во .profile, некои апликации го 
сакаат тоа.

-- 
дамјан

           Loose bits sink chips.More information about the Ossm-members mailing list