[Ossm-members] Locale и OSS во Slack 10

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Oct 12 10:36:27 UTC 2004


> Него сега имам друг проблем со саатот. Во Slack ми идеше 3 саата
> наназад. Го подесив како треба, одам во Мандрак гледам таму се сменило 3
> саата напред. Сменам во Мандрак и пак во Слак 3 саата назад и се така во
> круг. Шо е работата?

Користиш windows? Ако не, стави ги и двата linux-а да го зачувуаат времето во 
UTC(*), и провери ги временските зони.

* тоа ја има додатната предност дека нема да мораш рачно да го менуваш времето 
од летно во зимско на 31 октомври.

-- 
дамјан

In theory, there is no difference between theory and practice.
         But, in practice, there is.More information about the Ossm-members mailing list