[Ossm-members] Преводи на компјутерски термини беше: Logical Volume Manager (prevod?)

Игор Поповски igormk at freemail.org.mk
Tue Oct 12 13:58:27 UTC 2004


Nikola Vanevski напиша:

> Пак постои варијанта она што може да се 
> преведе-да се преведе (Прозори? ФотоРаботилница? )  - ама јас ова би го 
> прескокнал како исклучителна грдотија (аглинес :) :) )

Не, не... Имињата не може да се преведуваат... Точно како што напиша, 
„Photoshop“ е „Фотошоп“, „Linux“ е „Линукс“ и т.н. И ова е според правопис!More information about the Ossm-members mailing list