[Ossm-members] Преводи на компјутерски термини беше: Logical Volume Manager (prevod?)

Новица Наков novica at bagra.org
Tue Oct 12 16:15:33 UTC 2004


Игор Поповски напиша: 

> И ова е според правопис!

Имаме ли сличен правопис со србите или бугарите? Ако да, баш би било океј да 
видиме како овие работи се решени во преводите на Мајкрософт. Нели, 
претпоставувам дека тие при преведувањето на Виндоус имале повеќе ресурси и 
можеле прецизно да се придржуваат кон правилата на тие јазици. :)

-- 
Новица

Брат за брат, сирење за ганџа.More information about the Ossm-members mailing list