[Ossm-members] Re: Problem so KDE 3.3

Zoran Dimovski decata at mt.net.mk
Tue Oct 12 22:51:11 UTC 2004


Georgi Stanojevski wrote:

>На 08 окт 2004 (петок), Зоран Димовски напиша:
>
> 
>
>>Hello na site. Imam eden problem so kde 3.3 na Slack 10 i ako moze nekoj 
>>da mi pomogne super ako ne toa e toa :) Vaka: Sistemot mi se podiga vo 
>>telinit 3 i neli posle ubavata komandra startx. Rabotam sto rabota i 
>>koga idam LOGOUT da se vrati vo telinit 3, so ke vides ZAGLAVE mi celiot 
>>sistem. Vaka mi prave otkako se instalira kde 3.3. Dajte pomagajte, 
>>zasto ke mora non stop da si go ubivam X-ot a jas po priroda sum mirno 
>>  
>>
>
>Јас имав на времето проблеми со нвидиата(и затворените драјвери) со агп
>т.е. ми се укочуваше Х-от кога сакав да се префралм во конзола, дали сум се
>одлогирал или со alt+ctrl+f1.
>
>На времето мислам дека го решавава што ги користев open-source
>дравјерит(Device nv) што си доаѓаа со xfree86 или го гасев agpто. Непамтам
>што сум правел пошто и едното и другото ми останале во конфигурациската
>датотека од бекап во бекап, Vesa никогаш не сум имал потреба да користам.
>
>Во секој случај еве ја мојата xorg.conf, можеби ќе ти помогне..
>
>Section "Device"
>  Identifier "Nvidia"
>#    Driver "nv"
>    Driver "nvidia"
>#    Option "NvAGP" "0" # gasi AGP
>    Option "NvAGP" "2" # koristi AGPART
>    Option "NoLogo" "true"
>    Option "RenderAccel" "true"
>    Option "CursorShadow" "true"
>EndSection
>
>
>п.с. Зоки користи параграфи во мејловите полесно се читаат!
> 
>
Ок. Нема проблем за параграфите.
Инаку, ти благодарам за горенаведените опции, сега се е во ред.
Поздрав Зоки.More information about the Ossm-members mailing list