[Ossm-members] Преводи на компјутерски термини беше: Logical Volume Manager (prevod?)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Oct 13 07:07:05 UTC 2004


On Wed, 13 Oct 2004 00:42:45 +0200, Zoran Dimovski <decata at mt.net.mk>  
wrote:

> Јас не сум. Не сакам сега да отворам некоја „тешка“ дискусија за ова но
> јас ке ги преведувам на латиница. За Gnome преведувачите нека одат ако
> сакат со кирилица. Мојот конечен став е дека треба да си останат на
> латиница.

Можеби вака ќе биде и подобро. Ќе имаме две околини, различно преведени,  
според кои може да утврдиме кој подобро го рефлектира преводот.
Зоки, сепак сакам да те замолам, ти како координатор на проектот МКДЕ, да  
ги разгледаш сите алтернативи. Не заборавај дека моментално 90% од  
преводите се онака ти како што предлагаш. Она што го дискутираме, треба  
доправа да се имплементира.
More information about the Ossm-members mailing list