[Ossm-members] Преводи на компјутерски термини

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Wed Oct 13 09:06:38 UTC 2004


Томислав Марковски wrote:

> Мое мислење е дека треба да се подготви предлог спецификација за 
> документ  кој ќе го објаснува начинот на преведување кој го 
> дискутираме. Таквата  спецификација, да се достави до стручно лице(а), 
> па да утврдиме конечно  некој неофицијален правилник, кој многу ќе им 
> помогне на тековните и  идните преведувачи, но и ќе ги стандардизира 
> сите преводи.
>
> Поздрав,
> Томе

Се согласувам... Дотолку повеќе што познавам стручни лица кои се 
заинтересирани да помогнат...
More information about the Ossm-members mailing list