[Ossm-members] Re: Нефункционирање

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Oct 13 13:08:12 UTC 2004


Nikola Vanevski напиша:

> Проблем е што пристапот до цела работа е на волонтерска основа. Идеите
> и иницијативите се супер, ама им фалат заби. Забите во случајов се :
> - Координација од еден (не од двајца!)
> - Конкретни барања
> - Конкретни задачи до конкретни луѓе
> - Конкретни рокови


Точно така, ако некој работи нешто волонтерски овде си мисли дека не е 
должен да почитува рокови, барања, задачи итн. Токму заради ова ништо 
досега не функционирало како што треба и се што се работело го работеле 
еден или двајца.

Еден пример: ОупенОфис.орг 1.1 на македонски - 5000 линии разделени на 5 
датотеки по 1000 линии. Се пријавија 5-6 души, сите добија датотеки 
веднаш откако го добив мејлот, ама за жал никој не ги врати.

Need I say more?

Пристапот дефинитивно треба да се промени!More information about the Ossm-members mailing list