[Ossm-members] Преводи на компјутерски термини беше: Logical Volume Manager (prevod?)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Thu Oct 14 06:58:34 UTC 2004


On Thu, 14 Oct 2004 11:27:12 +0200, Zoran Dimovski <decata at mt.net.mk>  
wrote:

> Не е тоа работата. А нели, ние двете преведувачки околини требаше да се
> сретнеме и да дискутираме на многу теми околку преводот и да донесеме
> некои заклучоци за многу зборчиња???

Останува договорот. Ќе пробам да договорам состанок викендов ако се  
слободни луѓево.

> Во ред. Супер, јас сум за целосна македонизација на преводите, НО
> имињата на протоколите дали треба да се менуваат на македонски??
> Во стилот на FTP, HTTP, TCP, POP, SMTP и слични.

Да се напишат кирилично, не да се преведуваат (како примерот со ППД !=  
FTP), според правописот.

> Еве правев муабет со Боби и рече дека ова прашање ќе се разгледа од
> страна на лектори кои доброволно ќе помогнат. Мене ме многу интересира
> што ќе кажат.

Неверни Тома :)
More information about the Ossm-members mailing list