[Ossm-members] Re: viki za Malinko

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sun Oct 17 17:18:55 UTC 2004


Новица Наков напиша:

>За предавањата: мислам дека бр. 1 критериум е сè што ќе се презентира да биде 
>под некоја лиценца која е OSI approved или ја има на листата на слободен 
>софтвер лиценци на gnu.org. Ова го кажувам бидејќи видов linux како gaming 
>платформа, а тоа winex колку што ми текнува имаше некоја заебана лиценца. 
>Внимавајте, сепак ова го организира _Слободен_софтвер_Македонија_.
>  
>

И јас го реков истото на состанокот ама некако ко да ме изигнорираа 
сите, ко ај немало врска демек... :)More information about the Ossm-members mailing list