[Ossm-members] Re: OpenFest - aftermath

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Sat Oct 30 19:01:32 UTC 2004


�� wrote:

>On саб, 2004-10-30 at 14:14, Arangel Angov wrote:
>
>  
>
>>Неверојатно, како може некој да користи IE, не ми влагаат у глава овие 
>>49% ама никако... Имам некое мислење дека тука барем се повеќе и повеќе 
>>луѓе користат Firefox. Последните 50 Windows машини што ги имам видено 
>>имаа Mozillа.. Којзнае. :)
>>    
>>
>
>Ова е честа појава насекаде. Дури и на сајтови со линукс содржини,
>најголем дел од браусерите се МСИЕ. Жалосно, но вистинито.
>  
>
Ја кога користев Опера на времето во Линукс, ја имав ставено опцијата 
Identify as MSIE 5, бидејќи многу страни не ми ја даваа правилно 
содржината. Сега проверив и во Опера 7.50 и таму уште стои опцијата 
(мислам и дека е по дифолт) Identify as MSIE 6.0
Така да од тоа неможе точно да се каже колку се биле посетители со 
Windows, или со Опера на Linux.More information about the Ossm-members mailing list