[Ossm-members] Re: OpenFest - aftermath

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Sat Oct 30 22:39:39 UTC 2004


>Опера ги следи стандардите многу повеќе отколку МСИЕ. За разлика од
>верзијата за виндоус, Опера за линукс многу подобро рендерира ако е
>означено Identify as Mozilla, иако авторите тврдат дека Identify as
>Opera дава најдобри резултати. Тие опции (Identify as ...) беа ставени
>после големите глупости што се случија од страна на Мајкрософт.
>http://news.zdnet.com/2100-3513_22-983500.html
>http://www.macworld.com/news/2001/10/26/opera/index.php
>  
>
>------------------------------------------------------------------------
>
Ништо лошо не мислев за Опера и нејзиното рендерирање на страните. И 
сеуште е најбрз браусер. Сите овие финти од мајкрософт ги знам одамна, 
само не ги спомнав.More information about the Ossm-members mailing list