[Ossm-members] Малина: Промени ( од на Ufo блогот )

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Wed Sep 1 14:24:33 UTC 2004


Уфо напиша:

>Проектот кој што беше започнат со цел да се добие македонска ГНУ/Линукс 
>дистрибуција веќе подолго време беше во мирување. Сето тоа се менува со 
>влегување на Федора во игра. Поради тоа што локализацијата на Федора кор 3 е 
>речиси готова и поради тоа што веќе само еден месец не дели од објавувањето 
>на финалната верзија на ФК 3, решивме Македонската Линукс Алтернатива да ја 
>склопиме на основа на федора (и онака Гном е боље  ).
 
Имам неколку прашање во врска со овој пост.

1. Зошто ставаш линк од страната кога последен пост е од 30.05 ?
2. Кој Тоа одлучи да основа на македонската Linux алтернатива е Федора?
3. Кој се е во тимот? Кој одлучува, а кој спроведува?

Поздрав,
Александар


More information about the Ossm-members mailing list