[Ossm-members] Re: Правила!!!!!!

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Sep 15 12:09:11 UTC 2004


> Мене нешто не ми е јасно, во бонтонот пишува:
>
> "Потруди се во пораките да се држиш до основната тема на LUG мејлинг
> листата, а тоа е Слободен Софтвер и се што има врска со него."
>
> Се што има врска со слободен софтвер е доста широк поим. Каде се границите?
> Зошто за некои дискусии врзани со темата слободен софтвер се смета дека не
> им е местото на оваа мејлинг листа?

Read The Fucking Bonton се однесува на Top postingot, т.е. на пишување на 
одоговорот над прашањето... ако не ти е јасно зашто тоа не чини (т.е. смрди):

A: Because it reverses the logical flow of converstion.
Q: Why is top posting frowned upon?


-- 
дамјан

         The computer revolution is over. The computers won.More information about the Ossm-members mailing list