[Ossm-members] ДСС-Бт Агенда

Vladislav Bidikov bidikovi at unet.com.mk
Fri Sep 17 09:53:20 UTC 2004


Zaklina Gjalevska wrote:
> Од некој кој често патува(ше) кон Битола (т.е. јас) може да добиете 
> информација дека најисплатливо е да се организира превоз со автомобили. 
> Ем се стигнува за 1,5 - 2,5 часа (зависи од автомобилот и гужвата на 
> Плетвар), ем нема мрцварења. Со воз се патува 4 часа, со автобус нешто 
> помалку (околу 3). Арно ама, за да се стигне до 11 часот треба да се 
> фати возот во 06.00 (цена нешто над 300 денари - повратен билет), а за 
> автобуси немам точна сатница, само пак е некаде околу 6-7 ч., а билетот 
> во еден правец (!) мислам дека е (пак) над 300 ден. Па сега направете 
> пресметка: 1 автомобил по 5 луѓе во него (или по 4 за поголема 
> комоција)....
> 
> а, да.... Битола нема аеродром!
Pu jezk taman mi kupija kerozin, izleze nov problem ...

Epa sega sto pravime ?? LUjge kazete nesto ... guknete ...

More information about the Ossm-members mailing list